"Vi vil fred her til lands..."

Til Sankt Hans i år havde Grøndalslund Kirke inviteret alle dem, der havde lyst til at spise sammen, til at komme om eftermiddagen om tilberede maden sammen. Der blev stegt frikadeller, skrabet nye kartofler og ordnet jordbær, mens snakken gik og kaffen blev drukket.
Nogle af de fremmødte har deres faste gang i kirken, andre havde ikke været der før. Nogle kom alene andre fulgtes med en ven. Sammen fik vi en dejlig start på Sankt Hans aften.

Mellem klokken 6 og 8 mødte mange op i kirkegårdsparken. Der var salg af pølser, brød, øl, vand og vin. FDF lavede snobrød med børnene og der var skattejagt på kirkegården.
Klokken 8 var omkring 300 mennesker samlet om at synge sommersange og høre Sognepræst Martin Holt Jensens båltale, som her følger:

”Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde/dem vil vi fra livet med glædesblus holde”, Sådan synger vi i midsommervisen.

Og igennem tusindvis af år har vi her i Danmark tændt store bål, for at holde det vi frygter på afstand.

For når vi frygter, så kan vi komme til at fryse, både helt fysisk, men også fryse fast og fryse nogle ude, vi kan komme til at gøre ondt både af frygt for at miste og af frygt for det som kan komme.

Når vi frygter bliver livet og verden mindre, og netop derfor holder vi Sankt Hans, for at holde frygtens trolde og hekse borte, for at gøre verden større og fællesskabet stærkere.

Når vi står sammen mod frygt, så styrker vi glæden og kærligheden i stedet.

Jeg vil gerne prøve noget med jer. Vi har gjort det før her i kirkegårdsparken til Sankt Hans, I skal

tegne eller skrive, hvordan jeres frygt ser ud, og så skal I smide det på bålet, så vi kan få frygten og angstens trolde sendt bort, så vi kan holde frygten fra livet.

Men I skal gå tilbage til jeres familier med sedlerne, og lave det sammen med dem. I må lave lige så mange I vil med ting, som I vil holde fra livet, og smide på vores store glædesblus når vi har tændt bålet og synger Midsommervisen.

Rigtig glædelig midsommer."