Nyt fra kirkegården

Så blev det sommer, ja længe før end vi troede. En strålende maj med høj sol og varme. Men hvor blev regnen dog af? Pist væk blev den, og det har gjort ondt på forårsblomsterne. Gartnerne har vandet 2 gange om ugen, men end ikke det har hjulpet de stakkels små planter. Det har ikke været sjovt for mange at komme og se det syn, små sølle planter, der knapt kunne løfte sig fra jorden. På vegne af alle medarbejderne vil vi fra kirkegården gerne beklage forholdene.

Nu står sommerblomsterne for døren, og vi håber inderligt på bare en smule mere regn, som vil berige vores blomster.

Vi kan blot håbe det bedste. Som mangenok har bemærket, sker der ting og sager omkring kirken. Plænerne får en ansigtsløftning,da et bed og en hæk er fjernet. De bliver snart fine og grønne igen.

Bag parkeringspladsen er der et farligt rod. En opgave som måtte stoppes, da foråret kom lige pludseligt, og alle kræfter blev tildelt vores gravstedsejere. Planen er, at den eksisterende beplantning fjernes med undtagelse af nogle få træer. Derefter skal jordbunden bearbejdes, så der kan blive etableret en ny beplantning. Der vil blive lagt vægt på, at beplantningen er varieret med noget at se og opleve de fleste måneder af året. Det kan være blomstring, bær eller løvets form og farve. Vi håber at kunne plante til efteråret.

Vi er rigtig glade for, at vi kan have vores kirkegård åben døgnet rundt. Mange har stor fornøjelse af at bruge kirkegården som et åndehul i byen, en motionsrute, en smutvej fra A til B og ikke mindst stedet, hvor man lufter sin hund.

Og nu vi taler om hunde.

Kære alle hunde i sognet

Vi beder dig om hjælp. Din ejer slipper dig løs på kirkegården. Det er ikke så godt, for det må man jo ikke. Det ved du jo godt, for du har da set skiltene ik´ ?

Og måske er det dig, der er så genert, at du går om bag en hæk, når du er trængende. Nogle gange er hækken desværre en hæk indtil et gravsted. Og din ejer ser ikke lige, hvor du er smuttet hen.

Så kommer gravstedsejeren og ser din høm-høm på sit gravsted og bliver rigtig ked af det. Vores gartnere er heller ikke så glade for din høm-høm, hverken på gravsteder eller græsplæner.

Vi kan rigtig godt lide dig og alle dine firbenede venner.

Men kan du ikke gø en lille sang for din ejer, så man holder dig i snor og samler dine høm-hømmer op efter dig ?

Så kan du også hilse din ejer og sige, at der bliver sat fine høm-høm skraldespande op, der vil stå synligt fremme. Så kan du lige gø, når I går forbi, så din ejer husker at lægge gevinsten i.

Charlotte Nordman
Kirkegårdsleder