Forår på kirkegården

Det pibler og pipper.

Året er allerede godt i gang, og alle på kirkegården mærker forårets snarlige kommen. Under en lille busk hist, på en græsplæne pist, ved en gravsten der, overalt pibler forårsblomsterne frem. Knopper på træer og buske svulmer i forårssolens varme, og inden længe eksploderer kirkegården i alverdens smukke farver.

De mange fugle byder også foråret velkommen med sang og kvidren i hvert et træ. Egerne leger kådt på stier og gravsteder, i buske og træer. Inden længe vil årets nye kuld se forårets lys. Fugle og egern er vant til mennesker, så det er muligt at opleve dem på nært hold.

Forårsmånederne

Marts måned byder på de helt sikre tegn på, at foråret er over os. Vintergækker, erantis og krokus blomstrer. De mange kilo gran, der er lagt på gravstederne, tages af igen. Der bliver plantet stedmoder inden udgangen af marts, hvis vejret tillader det. Ukrudtet finder også energi til at spire og gro, så der ordnes og luges flittigt alle steder.

I april blomstrer tidlige tulipaner og tazetter. Gartnerne får travlt med at passe gravsteder, for ukrudtet har for alvor fat. Og hvad er ukrudt så egentlig? Jo, det er uønsket vegetation. Græs i en græsplæne er helt i orden, men når det hopper op i vores fine bede og breder sig, så er det ukrudt. I kirkegårdsparken og omkring søen får naturen lov at herske, så her er der ikke noget, der bliver kaldt ukrudt. Her får det meste lov at vokse, så der er naturlig føde til de vilde dyr. Men naturen må ikke helt tage magten, så derfor udtynder vi alligevel hist og her, laver oaser og oplevelser. Spis din medbragte mad på en træstub i solen, bestig bakken og se ud over nærområdet, gå en stille tur langs stierne, og måske ser du vores rovfugl. Ja, tænk engang, midt i Rødovre kan vi bryste os af, at en rovfugl har ynglet i sommeren 2017. Så mon ikke det vil ske igen i år.

Maj måned kommer med sene tulipaner og pinseliljer. Buske og træer blomstrer, og luften fyldes med skønne dufte. Græsklipning påbegyndes, og hvem nyder ikke duften af nyslået græs. Travlheden har for alvor fat i de glade gartnere, men de har altid tid til en snak, hvis du kigger forbi.

Kirkegården er åben for alle og er altid et besøg værd. Tag børnene med, luft hunden, der selvfølgelig er i snor, og husk posen. Eller brug parken som en motionsrute. Mulighederne er mange og naturoplevelserne flere.

Rigtigt godt forår til jer alle.