Velkommen til Louise

”Tænk at få lov til at virke i et smørhul som Grøndalslund... ”

Sådan indledte vores nye præst, Louise, sin ansøgning, da hun i maj måned søgte den opslåede stilling som Grøndalslunds kirkes nye sognepræst. Den 15. juli var tanken bleven til virkelighed og hun kunne tiltræde embedet, og den 13. august var hele menigheden indbudt til den officielle indsættelse ved provst, Jørgen Degn Bjerrum.

Det var en festlig dag, hvor menigheden var rigt repræsenteret og fik kirken til at runge af sang. Efter selve gudstjenesten var menighedsrådet vært for en flot reception, hvor Louise blev budt officielt velkommen af både menighedsråd og sin nye kollega, Martin, og tillige selv fik muligheden for at sige et par ord til menigheden.

Louise er 33 år og gift med Stefan, der lige som hun selv er teolog. De er i løbet af sommeren flyttet fra deres lejlighed i Vanløse og ind i præsteboligen på Tårnvej sammen med deres to børn. Louise er uddannet fra Københavns Universitet og blev ordineret i januar måned 2017. Siden da har hun været ansat som vikar ved forskellige kirker i Helsingør stift, inden hun landede her i ”Smørhullet”.

Hun fortæller selv:”Jeg kommer ikke selv af nogen videre religiøs familie, man kunne vel nærmest kalde os kulturkristne. Men jeg har altid været tiltrukket af kirken og fascineret af troen og bestemte mig faktisk for, allerede da jeg gik til konfirmationsforberedelse for 20 år siden, at jeg ville være præst.

Som jeg ser det er mennesker i dag underlagt et kæmpe pres. Det forventes, at man hver især er sin egen lykkes smed. Den største synd i dag, er ikke at have succes. Derfor har vi måske mere end nogen sinde brug for kirken. Brug for at få åbnet vore øjne for, at der er en verden uden om ”mig og mit”. Brug for at finde det stabile i en omskiftelig verden.

At forankres i det evige, midt i alt det flygtige. Derfor er det vigtigt at evangeliet prædikes, ikke blot på en men flere måder, og at kirken er aktiv og gerne opsøgende.

Jeg tror, at vi har brug for at blive rystet i vores grundvold og finde ud af at der er ting, vi ikke er herrer over, men at det ikke betyder at alt er tabt – tværtimod.”