Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Sognebåndsløsere

Som medlem af Folkekirken er man knyttet til det sogn, hvor man bor, hvis man ikke har løst sognebånd. 
Sognebåndsløsning sker til en præst i et andet sogn. Historisk er reglerne om sognebådsløsning blevet til, for at man kunne knytte sig til en anden præst, hvis man var utilfreds med forkyndelsen i sit eget sogn. I praksis løser mange sognebånd for at bevare tilknytningen til et sogn, som man flytter fra.

Sognebåndsløsningen sker ved udfyldelse af et skema, hvor man skriver under på sit ønske om at slutte sig til en anden præst, og hvor præsten skriver under på, at han er villig til at modtage den pågældende som sognebåndsløser. 

Ved sognebåndsløsning skal man desuden skrive under på et andet skema, hvis man ønsker at få stemme- og valgret til menighedsrådet i sognebåndsløsningssognet i stedet for i bopælssognet. 

Sognebåndsløseren kan altid anmelde at sognebåndet skal ophører, præsten kan under visse omstændigheder opsige sognebåndet. 

Hvis en præst ophører i sognet, bortfalder sognebåndsløsningerne til den pågældende præst automatisk. Man skal så ansøge igen til en ny præst, hvis man ønsker det.