Konfirmation

Konfirmationen er en tradition som blev indført i Danmark i 1736 i forbindelse med pietismen. Her skulle de unge mennesker undervises og overhøres i kristendom, og bagefter var de voksne og kunne tage ansvar for deres eget trosliv.

I dag er der ingen overhøring, men i Grøndalslund Kirke mener vi stadig, at konfirmationen handler om at gøre de unge mennesker åndeligt myndige. At lære dem at sætte ord på deres tro og på deres tvivl og fortælle dem, at de altid allerede er elsket af Gud, sådan som han lovede dem det ved deres dåb.

Er konfirmanden ikke døbt, sker dette ved en gudstjeneste inden selve konfirmationen.

Konfirmationer ved Grøndalslund Kirke finder sted hvert år første og anden lørdag i maj.

Første lørdag i maj konfirmeres Nyager Skoles 8. A og 8. B, anden lørdag i maj konfirmeres Nyager Skoles 8. C samt konfirmander fra øvrige skoler.

Konfirmation 2020

Onsdag den 4. september er der introaften i kirken. Vi begynder med spaghettigudstjeneste kl. 17.30 og spiser sammen efterfølgende i sognegården, og kl. 19.00 er der så intro i kirken for både konfirmander og forældre.

Er konfirmanden ikke døbt endnu, så gør vi det ved højmessen 2. påskedag mandag den 13. april 2020.

Har du spørgsmål angående konfirmationen eller konfirmandundervisningen, så kontakt en af præsterne.

Sognepræst (Kbf.)

Martin Holt Jensen
Mail: mhje@km.dk
Mandag fridag

Sognepræst

Louise Marinus Kristensen
Pt. sygemeldt

Konfirmandindskrivning

Konfirmandindskrivningen foregår her på siden.

Vi har en databehandleraftale med vores udbyder DKM, så det er sikkert at indtaste CPR.-nummer mv. Det er kun relevant personale i kirken der får adgang til de indtastede oplysninger.

Se vores persondatapolitik her.