Fødsel

Normalt anmeldes en fødsel af jordemoderen, både ved fødsel på hospitalet og i hjemmet.

Hvis ingen jordemoder har medvirket ved fødslen, skal du selv anmelde fødslen til det sognet, hvor fødslen har fundet sted.

Du kan anmelde fødslen på blanketten 'Fødselsanmeldelse’, som du finder her

Fødslen kan ikke anmeldes med NemID. Dette gælder, uanset om du er medlem af folkekirken eller ej.

Hvis du føder et barn i udlandet, og du har dansk folkeregisteradresse, skal du ved indrejse i Danmark henvende dig og få barnet registreret hos folkeregisteret, dér hvor du bor.

Du skal medbringe barnets udenlandske fødsels- og navneattest.

Attester udstedes ikke automatisk i forbindelse med fødselsregistreringen, men du kan udskrive en personattest fra borger.dk.

Er forældrene ikke gift med hinanden, og ønsker sammen at varetage omsorgen og ansvaret for barnet, skal der inden 14 dage efter barnets fødsel udfyldes og underskrives en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab. Samtidig får forældrene fælles forældremyndighed over barnet. Erklæringen udfyldes på www.borger.dk med brug af NemID.

Har du ikke digital signatur eller NemID kan du henvende dig på kirkekontoret.

Navngivning

Et barn skal navngives ved dåb eller anmeldelse senest 6 måneder efter fødslen.

Ønsker man navngivning ved dåb, skal man henvende sig til kirkekontoret.

Ønskes navngivning uden dåb eller før dåb findes blanketten på hjemmesiden www.borger.dk. Anmeldelsen sker digitalt med Digital Signatur eller NemID.

Vær opmærksom på at begge forældre skal signere blanketten. Har man ikke Digital Signatur eller NemID, kan man henvende sig på kirkekontoret.

Fortegnelse over godkendte fornavne findes på hjemmesiden www.familiestyrelsen.dk