Hvad gør du, når en pårørende dør?

Der er en del praktiske opgaver i forbindelse med et dødsfald. Du har lov til at stå for det selv, eller du kan kontakte en bedemand, som kan hjælpe med at løse alle eller dele af disse opgaver.

Dødsfaldet skal anmeldes til kirkekontoret i det sogn, hvor afdøde havde folkeregisteradresse, også selvom den kirkelige handling skal finde sted fra en kirke eller et kapel i et andet sogn. Hurtigst muligt efter dødsfaldet skal du anmode om begravelse eller ligbrænding på borger.dk

Du skal tage stilling til

Skal afdøde begraves eller kremeres?
Nogen gange har afdøde selv haft et ønske i forhold til dette.

Ønsker du kirkelig ceremoni?
Kirken og den kristne begravelse kan være med til at give et særligt rum at tage afsked i. Man kan også bede en præst om at medvirke ved en mindre ceremoni i et kapellet.

Valg af kirke

Man kan blive begravet eller bisat fra Grøndalslund Kirke, hvis man var medlem af folkekirken og boede i sognet på dødstidspunktet, hvis man havde løst sognebånd til en af præsterne, eller hvis man havde særlig tilknytning til kirken.

Du kan læse mere om den kristne begravelse, valg af kirke og samtale med en præst her

Valg af gravsted

Du henvender dig til kirkegårdskontoret for at købe gravsted til kiste eller urne.

Man kan altid købe et gravsted på Grøndalslund kirkegård og få sine kære begravet der, også selvom den kirkelige handling finder sted i en anden kirke.

Det er heller ikke ualmindeligt, at man reserverer et gravsted til senere brug.

Ved valg af gravsted skal træffes beslutninger, der ofte rækker mange år frem. Der findes mange forskellige gravstedstyper og forskellige vedligeholdelsesydelser, som man kan vælge imellem. Grøndalslund kirkegård er nemlig planlagt således, at der kan tages hensyn til mange forskellige ønsker.

Du er velkommen til at kontakte kirkegårdskontoret og få en gennemgang eller en fremvisning af de forskellige gravstedstyper.