Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Høstgudstjeneste, menighedsmøde og høstfrokost

Søndag den 20. september kl. 10

Høst er på en og samme tid en forfaldshistorie og en fortælling om overflod. Det er en årstid, der vidner om, hvilke privilegier nogle har frem for andre. Derfor bliver høstgudstjenesten måske ikke så meget en fejring af forrådet og den gode høst, men en påmindelse om, hvad vi dagligt tager for givet. Gud har skabt en jord så rig og frodig, at den kan brødføde hele verdens befolkning to gange. Men vi har stadig ikke lært at dele, det er vores forfaldshistorie: at vi går vinteren i møde med fulde maver og fyldte spisekamre, mens andre må sulte og flygte fra deres hjem, fordi de intet har.

Men fortællingen om overflod er, at vi hver dag får givet muligheden for at dele ud af vores overflod: af vores æbler, korn og smil til dem, som er i underskud.

Høstgudstjenesten er en festlig markering af vores alles forbindelse til skaberværket og til Gud. Vi synger skønne salmer, og efter gudstjenesten spiser vi frokost sammen i sognegården. Vi deler og smiler til hinanden og beder om, at vi bliver bedre til at give andre af vores overskud.