Studiekredse

I vinterhalvåret afholder begge kirkens præster en studiekreds.

Ved dåben får man tegnet korsets tegn både for ansigtet og brystet – en måde at vise at man er kristen både med hjernen og hjertet på, derfor kan man heller ikke nøjes med at føle kristendom, man skal også vide kristendom. Der er masser af ting at vide og drøfte og det er det vi gør, når præsterne holder studiekredse, så deler vi viden om Bibelen, kirkehistorien og teologien.

Men der er også mange andre måder at vide noget om tro og kirke på, og derfor holder vi også foredrag og underviser konfirmander.

Studiekreds/Eksperimenterende værksted

v. Louise Marinus Kristensen

Kirken er, hvad den er, i kraft af sin menighed. Efterårets studiekreds er derfor en indbydelse til at sætte sit præg på kirken. Hvilke aktiviteter og tiltag kunne du godt tænke at finde i din kirke? Skal vi have refleksionsvandringer, bønnemøder, litteraturkreds, silent walks eller noget helt femte?

I studiekredsen vil vi tage de forskellige konkrete forslag op og prøve dem af. Vi indleder allerede 9. august med refleksionsvandring på kirkegården. Fra november vil bordet være åbent - så find din bedste ide frem og præsenter den for os. Vi har to timer til rådighed pr. gang, så mon ikke også der skulle være plads til en lystig samtale om dagens tema.

Studiekredsen ligger som altid den 2. torsdag i måneden kl. 14.00

9. august: Refleksionsvandring på kirkegården I

13. september: Refleksionsvandring på kirkegården II

11. oktober: ingen studiekreds denne dag, da vi er på heldagstur

Bibelstudiekreds om Johannesevangeliet

v. Martin Holt Jensen

Johannesevangeliet er svært og nogle gange kan det være nemmere at læse det svære sammen.

I studiekredsen om Johannesevangeliet, læser vi hver gang 1-2 kapitler, og vi mødes for at høste ”læsefrugter”. Alle ser lidt forskelligt på verden, og derfor også på det, de læser, og i studiekredsen ser vi det som en stor gave at kunne dele ud af betragtninger til hinanden, så vi får udvidet vores forståelse for evangeliet, for vores tro og tvivl og for vores forståelse af hinanden.

Martin leder studiekredsen og forbereder til hver gang noget om baggrunden, bibel- og kirkehistorien for det, vi læser. Men ellers medvirker alle med deres betragtninger. Der er ingen forberedelse, og man kan sagtens deltage som ny, eller springe en gang eller to over.

Vi mødes den 4. torsdag i måneden kl. 14 på følgende datoer: 27. september og 25. oktober