Studiekredse

I vinterhalvåret afholder begge kirkens præster en studiekreds.

Ved dåben får man tegnet korsets tegn både for ansigtet og brystet – en måde at vise at man er kristen både med hjernen og hjertet på, derfor kan man heller ikke nøjes med at føle kristendom, man skal også vide kristendom. Der er masser af ting at vide og drøfte og det er det vi gør, når præsterne holder studiekredse, så deler vi viden om Bibelen, kirkehistorien og teologien.

Men der er også mange andre måder at vide noget om tro og kirke på, og derfor holder vi også foredrag og underviser konfirmander.

Bibelstudiekreds om Johannesevangeliet

v. Martin Holt Jensen

Johannesevangeliet er svært og nogle gange kan det være nemmere at læse det svære sammen.

I studiekredsen om Johannesevangeliet, læser vi hver gang 1-2 kapitler, og vi mødes for at høste ”læsefrugter”. Alle ser lidt forskelligt på verden, og derfor også på det, de læser, og i studiekredsen ser vi det som en stor gave at kunne dele ud af betragtninger til hinanden, så vi får udvidet vores forståelse for evangeliet, for vores tro og tvivl og for vores forståelse af hinanden.

Martin leder studiekredsen og forbereder til hver gang noget om baggrunden, bibel- og kirkehistorien for det, vi læser. Men ellers medvirker alle med deres betragtninger. Der er ingen forberedelse, og man kan sagtens deltage som ny, eller springe en gang eller to over.

Vi mødes den 4. torsdag i måneden kl. 14 på følgende datoer: 25. oktober, 22. november, 24. januar og 28. februar.

Refleksionsvandring

v. Louise Marinus Kristensen

Det at vandre har siden gammel tid været brugt som en vej til fordybelse og gudsnærvær, på linje med bøn, sang og granskning af Skriften. Selvom pilgrimsvandringen ikke som sådan er en del af den protestantiske religiøse praksis, har det at ”gå med Gud” igen vundet større og større indpas. Her er det ikke målet, men vejen der spiller den største rolle.

Ved Grøndalslund Kirke har vi en fantastisk kirkegård, og vi vil gerne bruge den. Vi indbyder derfor til såkaldte refleksionsvandringer. Hvordan den enkelte vandring er bygget op, varierer fra gang til gang, men fælles er det, at vi hver gang mødes i kirken til en introduktion til dagen, for derefter at gå sammen, i stilhed eller samtale. Og til sidst slutter vi af med kaffe og kage, og fælles samtale i sognegården.

Refleksionsvandringerne finder sted på følgende datoer i tidsrummet kl. 14-16: 15. november, 13. december, 10. januar og 14. februar.