Studiekredse

I vinterhalvåret holder sognepræst Martin Holt Jensen en studiekreds.

Ved dåben får man tegnet korsets tegn både for ansigtet og brystet – en måde at vise at man er kristen både med hjernen og hjertet på, derfor kan man heller ikke nøjes med at føle kristendom, man skal også vide kristendom. Der er masser af ting at vide og drøfte og det er det vi gør, i studiekredsen om Johannesevangeliet. Her deler vi viden om Bibelen, kirkehistorien og teologien.

Men der er også mange andre måder at vide noget om tro og kirke på, og derfor holder vi også foredrag og underviser konfirmander.

Bibelstudiekreds om Romerbrevet

v. Martin Holt Jensen

”Dette brev er det centrale i Det Nye Testamente og det aller reneste evangelium, som det vel er værd og nyttigt, at et kristent menneske ikke alene kan udenad ord til andet, men som han også daglig bør beskæftige sig med; det er som dagligt brød for sjælen. Thi man kan aldrig læse det eller grunde for meget over det; jo mere man beskæftiger sig med det, desto kosteligere bliver det, og desto bedre smager det.”

Således skrev Martin Luther i sin fortale til Romerbrevet, da han oversatte Det Nye Testamente fra græsk til tysk. Netop Romerbrevet blev for Luther nøglen til at forstå alle de andre bibelske skrifter, og det er derfor vi har indledt en studiekreds om netop dette. Hver gang læser vi et kapitel og drøfter det vi læser, og høster af hinandens læsefrugter. Det er sognepræst Martin Holt Jensen, som leder studiekredsen, og han sørger også for lidt baggrund fra bibel- og kirkehistorien, eller vi tager et særligt emne ud og ser nærmere på det.

Man behøver ingen særlige forkundskaber, og det er heller ikke nødvendigt med tilmelding, ligesom det heller ikke er nødvendigt at kunne komme hver gang.

Vi mødes på følgende torsdage kl. 14-16:

28. januar
25. februar

Måske er du også interesseret i...