Vores kirkegård – til glæde og gavn?

Visionsaften

”Mellem Vestvolden og Damhusengen ligger Rødovres grønne oase: Grøndalslund kirkegård og kirkegårdspark. Her er et åndehul i byens travlhed…” Sådan beskriver vi os selv f.eks. på vores hjemmeside.

Det er en stor del af vores identitet, at vi har på en stor, smuk og velbesøgt kirkegård, og vi vil rigtig gerne dele glæden ved denne grønne oase med så mange som muligt. 

Mange mennesker nyder at se, høre og mærke naturen på en gåtur, ved havearbejde eller noget tredje. Flere undersøgelser peger på, at naturen er god for vores mentale sundhed.  

Derfor indbyder vi til en visionsaften den 1. november kl. 18. Vi starter med at spise sammen, og derefter kan alle byde ind med ideer til, hvordan vi kan bruge og udvikle kirkegården.  

Refleksionsvandring

Som en optakt til visionsaftenen vil vi afholde to refleksionsvandringer på kirkegården, henholdsvis torsdag den 9. august og torsdag den 13. september, begge dage kl. 14. Her kan vi i fællesskab, på egen krop mærke, hvad en tur i det grønne kan gøre ved os. 

Den 9. august er refleksionsvandringen bygget op som en gudstjeneste, hvor vi på prædikenens plads, går en tur i stilhed på kirkegården og i kirkegårdsparken. Vi fejrer også nadver i det fri. 

Den 13. september sætter vi refleksionerne igang med spillet "Om at være menneske", der er udviklet af Kirkefondet. Vi skal vandre både i samtale og i stilhed og slutter dagen med en andagt under åben himmel.