Temaaftner

Over to aftner i efteråret vil sognepræst Martin Holt Jensen fortælle om folkekirkens to sakramenter eller hellige handlinger: dåben og nadveren. Hvorfor er de der? Og hvad betyder de?

Tirsdag den 10. september kl. 19

Hvorfor skal man have vand i håret? Bliver der også læst om de små børn og Jesus, når man døber voksne? Hvorfor bliver man ikke dykket helt ned under vandet? Hvorfor skal man have faddere? Er det noget særligt vand, der bliver brugt? Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret, når vi denne aften taler om kirkens indgangsritual, der hvor man bliver optaget i menigheden, og får syndernes forladelse og det evige liv. Så kom og hør om, hvad der ligger bag de mange ord, der bliver sagt i dåben, og hvordan synet på dåb og synd og tro har udviklet sig gennem de 2000 år, kirken har eksisteret.

Nadver

Tirsdag den 19. november kl. 19

Omgivet af sine disciple delte Jesus et sidste måltid med dem: et måltid som blev portrætteret i verdensberømte malerier, og som blev genstand for både fællesskab og stridigheder og et spørgsmål om borgerret. Velkendt trylleformular blev også til med baggrund i dette mystiske, kristne ritual, hvor man spiser Jesu krop og drikker hans blod… eller gør man? Kom og hør med og få lejlighed til at stille spørgsmål.