Kommende koncerter

Julekoncert med Panumkoret den 12. dec. kl. 20

"I denne søde juletid"
Kan det blive rigtig jul i Grøndalslund kirke uden en julekoncert med Panumkoret?

"Velkommen igen Guds engle små"
En ting er sikkert: Det er ikke muligt at høre denne koncert uden at komme i julestemning!

"Julen har bragt velsignet bud"
I år er temaet: "Dansk jul!", og vi vil høre kendte traditionelle danske julesange og salmer i klassiske og nye arrangementer.

"Hjerte, løft din glædes vinger"
Sidste år var vi over 100 publikummer, som havde en fest med Panumkoret. 

Koret har længe markeret sig som et af landets bedste ikke-professionelle kor, og under Jon Hollesens ledelse formår de kontinuerligt at hæve det musikalske niveau.

Koret bliver inviteret til at give koncerter i udlandet, og har vundet guld i Bratislavas internationale korkonkurrence.


Grøndalslundkorets julekoncert søndag den 17. dec. kl. 15.

I 1869 indviede man Suez-kanalen. Af den verdensberømte italienske komponist Guiseppe Verdi opførte man operaen Rigoletto, og det blev så stor en succes, at operahuset i Cairo straks bestilte en ny. Det blev så Aida, som opførtes et par år senere. Ved Grøndalslundkorets julekoncert vil der blive lejlighed til at høre den berømte Triumfmarch fra Aida. Den er højtidelig, storladen, festlig og meget medrivende. Også svær at synge, men korets dirigent Tommy Østerlind har lavet et specialarrangement.

Triumfmarchen blev hurtigt utroligt populær i hele Europa og USA. I København kunne man dog ikke rigtig lide Verdis musik. Her havde vi jo Niels W. Gade! En anmelder skrev: "Verdi skriver gademusik men Gade skriver værdig musik". Ja, heller ikke dengang regnedes det for fint at komme folk i møde musikalsk!

Men det gør Grøndalslundkoret alt for at se stort på med sin julekoncert. Foruden denne vitale italienske musik satser koret på et genhør med pilgrimskoret fra Tannhäuser af Wagner, som vi – ikke mindst på grund af korets stærkt forbedrede herreprofil – har store forventninger til. Og så bliver der også rig lejlighed til at høre mere traditionel julemusik: Både Disneymelodier, gode danske julesange og salmer og andre spirituals vil komme i spil.

Foruden Grøndalslundkoret medvirker Chr. IV´s Danseorkester, Candlelight Strings og elever fra Rødovre Musikskole.