Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Foredrag

2-3 gange om året inviterer vi til foredrag i sognegården. Nogle gange er der fællesspisning før foredraget. Det har ikke en fast frekvens, men bliver annonceret bl.a. her på hjemmesiden og i kirkebladet.

Tilmelding er nødvendigt, og der kan være en egenbetaling.

Kommende foredrag Udskudt

Salmebogen - smuk og ikonisk skat

Bettina og Peter Noers foredrag om salmebogen, som i kirkebladet er annonceret til den 21. januar, bliver udskudt til senere på året.

Hold øje her på hjemmesiden for ny dato.

Salmebogen er en helt særlig skat i dansk tradition. I 1600-tallet konkurrerede bogtrykkerne om at lave så fuldendt en bog som muligt, og samlede nemt 14 bøger i en bog. Ud over salmer var der tekster fra Bibelen og bønner samt Luthers lille katakismus. Denne tradition er fortsat i de senere salmebøger. Dermed er salmebøgerne en samling af alt det væsentlige til det åndelige liv.

Et ikon er et vindue ind til det åndelige. Derfor er salmebogen både i det ydre og indre en skat - smuk og ikonisk.

​Ved foredraget har Bettina og Peter Noer taget en række smukke salmebøger med fra deres samling, men viser også billeder via projekter af andre smukke indbindinger. Desuden bliver der også introduktion til noget af den indholdsmæssige skat. Foredraget krydres med anekdoter, og vi synger i fællesskab nogle kendte salmer, efter særlige introduktioner.

Tilmelding til foredraget via hjemmesiden eller på kirkekontoret.

Tilmelding til Foredrag om salmebogen

Dine informationer:

* = Skal udfyldes

Ved indsendelse af denne tilmelding, giver du samtidig tilsagn til, at vi må sende dig en kvittering på din tilmelding med oplysningerne du har angivet. Vi anvender udelukkende dine oplysninger i forbindelse med afholdelse af arrangementet. Kvitteringen indeholder links som gør det muligt, på et senere tidspunkt, at afmelde en eller flere af de tilmeldte pladser.

Tidligere foredrag

Musikforedrag

”ET LILLE LYS I ET STORT MØRKE - Armenien og Karen Jeppe”

Mandag den 7. september kl. 18 holdt vi fællesspisning og musikforedrag v. Helle og Amalie Asmild.

Helle Asmild beskriver selv foredraget således: Armenien er verdens ældste kristne land, og hymner fra 400-tallet bliver sunget i Armeniens klostre den dag i dag. Helle Asmild vil sammen med sin datter Amalie Asmild væve den armenske musik ind i fortællingen om det armenske folks historie og ind i fortællingen om Karen Jeppe - denne lille, danske kvinde, der reddede mere end 1700 armeniere fra fangeskab og slaveri, og som den dag i dag bliver hyldet for sin dåd langt fra Danmarks grænser.

Helle og Amalie Asmild spiller og synger både kirkemusik, folkemusik og klassisk armensk musik som en del af beretningen om dette folks utrolige historie og skæbne - et stolt folk, hvis lidelseshistorie er ubeskrivelig: Undertrykkelse, forfølgelse og folkemord. Midt i det står beretningen om hjælpearbejderen Karen Jeppe. Armenierne kalder hende for ”Armeniernes Moder Theresa,” og hendes liv og gerning bør være til inspiration og eftertanke for os alle.