Foredrag og spisning

2-3 gange om året inviterer vi til fællesspisning og efterfølgende foredrag i sognegården. Det har ikke en fast frekvens, men bliver annonceret bl.a. her på hjemmesiden og i kirkebladet.

Typisk er det nødvendigt at tilmelde sig, og der er en egenbetaling på 50 kr.

Aftenen slutter med en kort andagt i kirken.

Kommende foredrag

”ET LILLE LYS I ET STORT MØRKE - Armenien og Karen Jeppe”

Mandag den 25. maj kl. 18 inviteres til fællesspisning og musikforedrag v. Helle og Amalie Asmild.

Helle Asmild beskriver selv foredraget således: Armenien er verdens ældste kristne land, og hymner fra 400-tallet bliver sunget i Armeniens klostre den dag i dag. Helle Asmild vil sammen med sin datter Amalie Asmild væve den armenske musik ind i fortællingen om det armenske folks historie og ind i fortællingen om Karen Jeppe - denne lille, danske kvinde, der reddede mere end 1700 armeniere fra fangeskab og slaveri, og som den dag i dag bliver hyldet for sin dåd langt fra Danmarks grænser.

Helle og Amalie Asmild spiller og synger både kirkemusik, folkemusik og klassisk armensk musik som en del af beretningen om dette folks utrolige historie og skæbne - et stolt folk, hvis lidelseshistorie er ubeskrivelig: Undertrykkelse, forfølgelse og folkemord. Midt i det står beretningen om hjælpearbejderen Karen Jeppe. Armenierne kalder hende for ”Armeniernes Moder Theresa,” og hendes liv og gerning bør være til inspiration og eftertanke for os alle.

Aftenen slutter ca. kl. 21.

Pris 50 kr. pr. person.
Tilmelding og betaling senest 18.maj til Grøndalslund kirkekontor 3670 7400 eller på groendalslund.sogn@km.dk

Tidligere foredrag

Torsdag den 21. marts kl. 19 hørte vi til foredraget Pilgrimsvandring – vejen til indre fred? v/Marie-Louise Impgaard Sørensen

Marie-Louise Impgaard Sørensen gik i sommeren 2014 fra Kruså til Rom på 70 dage. Det var et feltstudium i pilgrimsvandringen, som en form af sjælesorg. Hvad er det der sker på en sådan vandring?

Marie-Louise er præst og har indgående beskæftiget sig med pilgrimsvandringen under hendes teologistudier. Foredraget har en fin balance mellem den personlige oplevelse og det videnskabelige aspekt. Gennem et dias-show og Marie-Louise’s levende fortælling, er det næsten som selv at være med på vandringen. Foredraget inspirerer og giver den enkelte mulighed for at reflektere over egen livsvej.